fbpx

Csökkentse villanyszámláját hatékonyan

Éljen a napelem rendszer adta lehetőséggel és válasszon biztos megoldást napelem kalkulátorunk segítségével.

Adja meg a pontos fogyasztását és

Váltson napelem rendszerre

Mit számol ki a napelem rendszer kalkulátor?

A Best Solar napelem kalkulátor segít a napelem rendszer árak meghatározásában. Egy napelem rendszer kiépítése ugyanis akkor lesz gyorsan megtérülő, költséghatékony beruházás ha a napelem rendszer kivitelezés során figyelembe vettük az egyéni fogyasztást és a napelem rendszerrel szembeni elvárásokat. Ha mindehhez kevés információval rendelkezünk, és nem tudjuk, hogyan is kezdjünk neki a számolgatásnak, jó szolgálatot tehet a napelem kalkulátor, mely kitöltésével pontos eredményre juthatunk, majd pedig ez alapján ajánlatot kérhetünk napelemes rendszerre. 

A Best Solar felületén található napelem kalkulátor ebben segít mindenkinek: olyan könnyen elérhető adatokból számolja ki a fogyasztáshoz és az adottságokhoz megfelelő rendszert, amihez mindössze egy villanyszámlára, és néhány adatra van szükségünk: a tető tájolása, a tető típusa és a tető borítása fogja meghatározni a napelem kalkulátor eredményeként meghatározott rendszer méretét. Ezt követően munkatársunk minden egyéni igényt figyelembe véve meghatározza, mennyibe kerül a napelem rendszer és maga a napelem telepítés ára. Mutatjuk a részleteket.

Miért fontos tudnunk a havi villanyszámla összegét? 

A leendő napelem rendszer teljesítményét mindig az előzetes fogyasztásból számítják ki a szakemberek. Fontos, hogy soha ne az aktuális hónap számlájából induljunk ki, hiszen az egy nyári hónapban kevesebb, mint a téli időszakban. Vegyük az éves fogyasztás átlagát, vagy, ha ez az információ nem érhető el könnyen, számoljunk inkább a legmagasabb havi villanyszámlánkkal. A Best Solar  napelem kalkulátora a számlalevél összegéből kalkulál, így elég, ha csak ezt az adatot ismerjük. Ha az energiafogyasztás mennyiségét is szeretnénk tudni, egyszerűen kiszámolhatjuk: egy körülbelül tízezer forintos számla nagyságrendileg 3000 kWh-ás fogyasztást fed le, így ez az adat segít megbecsülni a számla összegéből azt is, milyen energiafogyasztásunk lehet egy évben. 

Fontos, hogy ha nagyobb energetikai fogyasztással járó beruházás előtt állunk – klímát vagy elektromos fűtést telepítünk, esetleg elektromos autót vásárolunk, amit otthon szeretnénk tölteni – ezt a jövőbeni igényünket mindig kalkuláljuk a fogyasztásunkba, ha pedig tanácstalanok vagyunk, jelezzük ezt a szakembereknek, akik segíteni tudnak a pontosabb kalkulációban. 

Miért fontos a tető tájolása? 

A tető tájolása az egyik legfontosabb adat a napelem kalkulátor számára: a rendszer hatékonyságát és teljesítményét befolyásoló tényező, így természetesen függ tőle a rendszer ár is.  Hiszen nem mindegy, hogy a napelem rendszert hány órán át éri a napfény. Így míg egy déli tájolású tető esetén nem számolhatunk veszteséggel, addig egy dél-keleti, dél-nyugati tájolás körülbelül 5 százalékos veszteséget jelent a rendszer telepítésekor. A keleti, nyugati tetők esetén ez a szám még nagyobb, akár a 15 százalékot is elérheti, ezért fontos, hogy ilyen tájolás esetén – ha szükségünk van a fent megadott energiamennyiségre, és azt megújuló energiából is szeretnénk fedezni – nagyobb teljesítményű rendszert kell telepítenünk, hogy így hidaljuk át a tájolásból adódó veszteségeket. 

Miért fontos a tető típusa? 

A tető típusa is nagyban meghatározza, milyen hatásfok mellett üzemelhet napelem rendszerünk, ezért adjuk meg a napelem kalkulátor megfelelő cellájában.  A ferde tetők dőlésszöge optimálisan 30-45 fok között a lehető legjobb a telepítésre, kis mértékű eltérés azonban nem befolyásolja a rendszer hatékonyságát. Lapos tető esetében már érdemes alaposabb számolást, helyszíni felmérést végezni, mert ilyen esetben csak tartószerkezet építésével érhetjük el a tökéletes dőlésszöget. Ha nem szeretnénk ilyen tartószerkezetet építeni, úgy a telepítést melléképület, garázs tetejére végezhetjük el. Előfordulhat olyan eset is, hogy tetőnk tájolása nem megfelelő – például északi – és ehhez lapostetővel rendelkezünk. A megoldás ilyenkor a melléképületre telepítés lenne, ha azonban ezek sem elérhetők, a napelem rendszert talajra telepíthetjük. A földre telepítéssel akkor is számolhatunk, ha nem rendelkezünk épülettel, így a napelem kalkulátor  azokban az esetekben is pontos számítást végez, ahol ilyen opciók mellett szeretnének napelemes rendszert telepíteni. 

Miért adjuk meg a tető borítás típusát?  

Az, hogy milyen tetőfedő anyaggal borított a tetőnk, a rendszer hatásfokát nem befolyásolja, azonban a telepítéshez használt tartószerkezet kiépítését igen. A tetőszerkezet stabilitása ugyanis meghatározza azt is, hogy a meglévő tetőre alkalmas vagy éppen alkalmatlan a panelek felhelyezése, így előfordulhat, hogy a szakemberek a tetőszerkezetet látva nem vállalják a rendszer kiépítését.  Ezért mindenképp adjuk meg milyen a tetőnk borítása a napelem kalkulátor használata során. 

Míg a fém- és cseréptetők általában alkalmasak a kiépítésre, úgy a palatetők esetében többször előfordulhat, hogy a palacserepek megsérülnek, az azbeszt tartalmú palák pedig egészségkárosítók lehetnek. Ezért fontos, hogy a kalkulátorban mindig pontosan válasszuk ki a tető borítását, ha pedig további információink vannak (azbeszt, régi tető, stb.), azt mindig jelezzük a kapcsolat felvételekor. 

Ha beírtuk a napelem kalkulátor által bekért megfelelő paramétereket, két lehetőség közül választhatunk: kérhetjük a kiválasztott rendszer szakszerű telepítését és beüzemelését is a Best Solartól, de dönthetünk úgy is, hogy csak a rendszer elemeit szeretnénk megvásárolni. Ebben az esetben a kalkuláció végén megtalálhatjuk a kalkulált energiaigényünket, és az annak megfelelő napelem csomagot is, amit a napelemshop.hu oldalon keresztül egyszerűen és gyorsan megvásárolhatunk. 

A villanyszámlán feltüntetett összeg, a tető tájolása, típusa illetve borítása alapján személyre szabott ajánlatot küldünk Önnek.

Rendszerünkkel garantáltan csökkentheti villanyszámláját hosszútávon is. 

  napelem-kalkulator

  Kivitelezés

  Amennyiben a Csapatunk által végzett teljes kivitelezést választja, küldje el a fent megadott adatait és kérjen árajánlatot.

  Kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

  Webshop

  [bs_calculator_output]

  Kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

  2022 óta is az élen

  Az Audi Hungária ránk bízta rendszerét

  Cégünk 2007 óta a megbízható napelemes partner, nem csak vállalati de lakossági napelem rendszer telepítése esetén is.

  2022-ben Európa legnagyobb rendszerét telepítettük, ma pedig már azon dolgozunk,  a lakossági napelem rendszer telepítést is  új szintre emeljük – ezzel biztosítva fogyasztóinkat a napelem rendszerek telepítésének hosszantartó minőségéről. Nem árulunk el nagy titkot, azzal, hogy akik minket választottak tudatos érvek alapján választottak

  Z

  Kiváló minőség valamint gyártói és hozamgarancia

  Kimagasló mérnöki szaktudás

  Reális és átlátható költségek

  Tovább olvasna?

  Irány a Napelem fórum!

  Információk a legfrissebb napelem pályázatokról és a megújuló energia hazai helyzetéről, megbízható forrásból.