fbpx

Napelem telepítés lakossági ügyfeleknek

Egy zöldebb és kiszámíthatóbb jövő felé

Lépésről lépésre

A napelem telepítés folyamata

Előzetes ajánlatkérés

Az online kalkulátor használatához csupán az éves villamosenergia fogyasztást (kWh-ban), a tetőfelület méreteit és tájolását, illetve a napelem telepítés helyszínét kell megadni.

3

Igénybejelentés

Az előzetes ajánlat elfogadása esetén elindítjuk az áramszolgáltatói igénybejelentést.

Ehhez Öntől a következőket kérjük majd:

  • egy aktuális villanyszámla másolat minden oldala  (elsősorban az áramszolgáltatói adatok miatt)
  • a tulajdoni lap (nem hiteles)
  • térképmásolat (nem hiteles)
  • fénykép a mérőhelyről (mely tartalmazza a kismegszakítók adatait)
  • közeli fénykép a mérőóra gyári számáról
  • egy meghatalmazás – itt elérhető.
3

Helyszíni felmérés 

Az áramszolgáltató műszaki-gazdasági tájékoztatójának megérkezését követően (az igénybejelentést követő 30 napon belül) csapatunk pontos helyszíni felmérést végez, amely során közösen meghatározzuk a helynek megfelelő, ideális termelést biztosító napelemes rendszert.

3

Végleges napelem árajánlat

A helyszíni felmérést követően elküldjük részletes, tételes, közérthető, határidőkkel ellátott árajánlatunkat.

Napelem rendszer megrendelése

A végleges árajánlat elfogadását követően kezdődik a napelem telepítés és a valós kivitelezési munkálatok., az Önnel előzetesen egyeztetett időpontban. 

3

Áramszolgáltatói engedélyeztetése 

Következő lépésként csapatunk összeállítja és beküldi a szükséges dokumentumokat áramszolgáltatói engedélyeztetésre. Ez elengedhetetlen azért, hogy napelemes rendszere biztonságosan és az előírtaknak megfelelően működjön.

3

Napelem telepítés 

Kollégáink a napelem rendszer nagyságától függően 1-2 munkanap alatt végeznek a teljes rendszer kivitelezésével és annak helyszíni üzembe helyezésével: felszerelik a tartószerkezetet és a napelem paneleket, telepítik az invertert, elvégzik a szakszerű villamos szerelési munkát.

3

Mérőóra csere

A hálózatra kapcsolt napelem rendszerek egyik alapvető feltétele a szolgáltató által jóváhagyott kétirányú mérőóra megléte. Természetesen ennek üzembe helyezését és engedélyeztetését is elintézzük.

3

Távfelügyelet és karbantartás

A napelem telepítés után igény esetén  távfelügyeletet biztosítunk, valamint meghibásodás esetén karbatartóink állnak redelkezésére. 

Napelem kalkulátor

Mekkora az Ön számára ideális rendszer mérete?

Kalkuláljon és tudja meg 1 perc alatt!

Napelem rendszer telepítés különböző céllal

Lakossági napelem telepítés esetén 

Mennyi napelem kell egy házhoz?

Mivel a szükséges napelem szám meghatározza a napelem rendszer árát, nem mindegy mennyi napelem kell egy házhoz. Általánosan elmondható, hogy 12-15 napelem panel látja el egy háztartás fogyasztását, azonban a napelem telepítés előtt ez mindig pontosan meghatározandó.

A napelem telepítés hány napot igényel?

A háztartási méretű kiserőmű (HMKE) kategóriába tartozó napelem rendszerek esetén a napelem telepítés mérettől függően maximum 2-3 napot vesz igénybe. A helyszíni felmérést követően erről pontos tájékoztatást adunk. 

napelem telepítés
minosegi napelem telepites

A minőségi napelem telepítés feltételei

Min. 5 év termékgarancia
25 év hozamgarancia
Egyértelmű költségek, reális árak
kb 10-12% éves hozam
Rendszer és inverter beüzemelés

A minőségi napelem telepítés feltételei

Min. 5 év termékgarancia
25 év hozamgarancia
Egyértelmű költségek, reális árak
kb 10-12% éves hozam
Rendszer és inverter beüzemelés
minosegi napelem telepites

ÜGYFELEINK

Rólunk mondták

G. Anna

Lakossági rendszerek

A napelem rendszerünk telepítését direkt a Best Solar csapatára bíztuk, mert az ismerőseink közül többen is őket választották korábban. Mi is maradéktalanul elégedettek voltunk a csapattal. 

Cs. Tamás

Vállalati rendszerek

Köszönjük, hogy segítettetek minden problémát megoldani és minden a      terv szerint tudott haladni a      rendszerrel. Nagyon örülünk, hogy elkészült!

H. Péter

Lakossági rendszerek

Veletek könnyű volt együttműködni,  és tényleg olyan lett az eredmény amiben megegyeztünk. Megbízható.   cég, akit jó szívvel ajánlok mostantól mindenkinek

HMKE rendszerek lakossági ügyfeleknek

Tartalmazza az napelem kivitelezés esetén adott árajánlat a teljeskörű áramszolgáltatói ügyintézést?

A Best-Solar Kft.-nél a szolgáltatás részét képzi az áramszolgáltatói ügyintézés is. Ez azért fontos, hogy legyen jogosult a naperőmű beindításra.

Mi napelemes rendszer telepítésének folyamata és meddig tart?

Az ügyintézés mellett a kivitelezés előkészítése meghatározó folyamat, amely az ajánlatkéréstől a mérőóra cseréig tart. Természetesen nagyban függ a megrendelő rugalmasságától is, hogy milyen gyorsan készül el egy-egy rendszer, aktív közreműködés esetén viszont, az ügyintézés általában 3 hónap.

Az áramszolgáltatói igénybejelentésre 30 napon belül megküldi az áramszolgáltató a műszaki-gazdasági tájékoztató levelét (MGT) ezután beküldjük az MGT-nek megfelelő csatlakozási tervet, ezt 30 napon belül jóváhagyja az áramszolgáltató.

A Csatlakozási terv jóváhagyása után kivitelezzük a rendszert majd készre jelentjük azt. Készre jelentést követően a szolgáltató megküldi a módosított hálózat használati szerződést és lecserélni a mérőórát. Ekkor a rendszer üzembe helyezhető.  

Van-e felmérési díj napelem kivitelezés esetén feltüntetve a tervezésben? Mennyibe kerül a helyszíni felmérés napelem rendszer telepítéskor?

A Best-Solar Kft. a helyszíni felmérést ingyen végzi, de sokszor találkoztunk vele a piacon, hogy több tízezer forintokat számolnak fel a kivitelezők. Erre érdemes rákérdezni.

Mennyit termel a napelem rendszer ideális esetben?

Egy jól megtervezett napelem rendszer megtermeli a kívánt fogyasztásnak megfelelő villamos energiát. 2022-ben a napelemes rendszerek kínálják az egyik legmegbízhatóbb és legtudatosabb befektetési formát 8-10%-os hozammal számolva.  Megtérülő befektetésként tehát kockázatmentes és etikus megoldást jelentenek mindazok számára, akiknek fontos, hogy költségeik kiszámíthatóak legyenek, még az elszámolási rendszer változása mellett is.

Ugyanis bár fontos számolnunk a szaldó rendszerből bruttóra történő átállásra, hosszútávon ez nem befolyásolja egy család fogyasztására tervezett rendszer működését vagy megtérülését. 

Mi történik, ha a csatlakozási pont nem alkalmas a napelem rendszer bekötésére?

Ilyenkor a hálózat bővítésére van szükség, a költségek egy részét viszont vannak elérhető állami és úniós források, melyek ezt fedezik. A mérőhely átalakítást minden esetben regisztrált villanyszerelőtől szükséges kérni. 

Mi történik, ha a napelem rendszer telepítés után rendszert nem veszi át az áramszolgáltató?

Megfelelően kivitelezett napelem rendszer esetén ez nem fordulhat elő. Ha van jóváhagyása a csatlakozási tervnek, az áramszolgáltató kötelezően átveszi a rendszert. Ennek feltétele, hogy a napelemes cég megfelel az elvárásoknak, és minden dokumentum benyújtásra kerül. 

Abban az esetben nem veszi át az áramszolgáltató, ha elmaradt az áramszolgáltatói ügyintézés, vagy a csatlakozási terv nem került jóváhagyásra. Ebben az esetben nem is telepíthető a napelem rendszer

Tervez-e a Best-Solar monitoring rendszert?

Igen. Cégünk nem épít monitoring rendszer nélkül napelemes rendszert, mert ez olyan mintha az autóban nem lenne sebességmérő műszer. Ez része a rendszernek, megléte alapfeltétel, így ennek mindig szerepelnie kell a megállapodásban és ajánlatban is.

Mik a napelemes rendszer telepítés garanciális feltételei?

Komplett rendszerre vállalunk 5 év garanciát, emellett pedig jelen vankkak a gyártó által biztosított termékgaranciák. Ez napelemek esetén általában 12 év, inverterek esetén pedig 5 év.

Ad-e a telepítő napelem rendszer esetén hozamelvárást és azt garantálja-e?

Megbízható napelemes kivitelezőként fontos, hogy a cég vállaljon hozamgaranciát illetve támasszon hozamelvárást. A Best-Solar Kft ügyfelei részére mindezt garantáljuk, ennek feltételei rendszerenként eltérőek lehetnek. További információért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Milyen dokumentumokat szükséges elkérni a kivitelezést követően a telepítő csapattól?

Az átadási dokumentáció része a megvalósult műszaki tartalomról szóló tervdokumentáció, a  CST  jóváhagyása  és a kivitelezői készrejelentés, a villamos biztonsági felülvizsgálati jegyzőkönyv, mely tartalmazza az érintésvédelmi jegyzőkönyvet is. Emellett kérjük el a beépített elemek minőségi bizonylatait is. Továbbá fontos, hogy rendelkezésünkre álljon egy mindkét fél által aláírt műszaki átadás-átvételi jegyzőkönyv.

Tovább olvasna?

Irány a Napelem fórum!

Információk a legfrissebb napelem pályázatokról és a megújuló energia hazai helyzetéről, megbízható forrásból.