fbpx

Pályázati lehetőségek

Napelem telepítésére igénybe vehető aktuálisan elérhető állami támogatások

Hogyan segíthetünk?

A pályázás folyamata

01

Konzultáció és igényfelmérés

A folyamat minden esetben az igények pontos felmérésével kezdődik. A konzultáció során megbeszéjük, hogy mi a pályázó célkitűzése és milyen pályázat állhat rendelkezésére ennek eléréséhez.

02

Pályázati megfelelőség ellenőrzése

A pályázatíró az adatbekérő lapon szereplő adatok alapján ellenőrzi, hogy az ügyfél megfelel-e a pályazati kiírás feltételeinek, tehát beadásra kerülhet-e a pályázat.

03

Műszaki tartalom meghatározása

Meghatározásra kerül az a pontos és részletes műszaki tartalom, aminek finanszírozására az ügyfél pályázati forrást tud igénybe venni. 

04

Árajánlat

A műszaki tartalom ismeretében elkészül az árajánlat, mely alapján megköthető a feltételes szerződés.

05

Pályázatírás és pályázat beadás

Ezután a feldolgozott műszaki tartalom, feltételes árajánlat és az ügyfél igényei a pályázatíróhoz kerülnek, aki elkészíti és beadja a pályázatot.

06

Engedélyeztetés és tervezés

Sikeres pályázat esetén kezdetét az áramszolgáltatói ügyintézés veszi. Elkészülnek a csatlakozási tervek és sor kerül az áramszolgáltatói endegélyeztetésre.

07

Kivitelezés

Kollégáink a napelemrendszer nagyságától függően 1-2 munkanap alatt végeznek a teljes rendszer kivitelezésével és a helyszíni üzembehelyezéssel.

Garantált ügyfél elégedettség

“A napelemes rendszer telepítése gyorsabb volt, mint gondoltam. Köszönöm a csapat és a pályázatíró profizmusát. Összesen 3 milliót spóroltak nekem.”

Tóth Tamás

Napelem tulajdonos

Aktuális pályázati lehetőségek

2021 júniusig esedékes állami támogatások listája

Megújuló energia használatát célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása

GINOP 4.1.4-19

KKV ügyfelek számára kiírt pályázati lehetőséget, amelyből többek között napelemes rendszer telepítése támogatható. A kiírás alapján 55,6 milliárd forintos keret áll rendelkezésre, amelyből a tervek szerint mintegy 556-3.475 db mikro-, kis- és középvállalkozás hajthat végre önállóan napelemes, vagy akár komplex energetikai fejlesztést. A vissza nem térítendő támogatás összege minimum 1,6 millió Ft, maximum 100 millió Ft. A támogatás mértéke az elszámolható összköltség maximum 55%-a lehet.

Állattartó telepek fejlesztése

VP2-4.1.1-20

Állattartó telepek fejlesztését  és korszerűsítését támogató pályázat, ami megújuló energia felhasználására irányuló technológiák telepítésre  vehető igénybe. A 2 milliárd forintos támogatási keret, bármely rendszerre vonatkozóan régiótól függően 40 illetve 50% kedvezményt jelent.

Élelmiszeripari üzem fejlesztése

VP3-4.2.1-4.2.2-1-21

Élelmiszeripari és borászati üzemek fejlesztését támogató pályázat, ami megújuló energia felhasználására irányuló technológiák telepítésre  vehető igénybe. A 100 millió forintos támogatási keret, bármely rendszerre vonatkozóan régiótól függően 40 illetve 50% kedvezményt jelent.

Otthonfelújítási támogatás

518/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet alapján

Gyermekes családok számara elérhető otthonfelújítási kezdeményezést támogató pályázat, ami napelemes rendszer telepítésre is igénybe vehető. A 3 milliós támogatási keret, bármely rendszerre vonatkozóan 50% kedvezményt jelent.

részletek

A pályázatra jogosultak köre:

Legalább egy gyermeket nevelő vagy gyermeket váró (betöltött 12. hét várandósság) személy vagy az azonos lakóhellyel rendelkező házastársak vagy élettársak közösen, együttes igénylőként igényelhetik, ahol a gyermek még nem töltötte be 25. életévét.

Lejárati dátum
 2021. 06. 15-30
Elérhető támogatás mértéke
 maximum 55%

 

Lejárati dátum
2021. 08. 24

Elérhető támogatás mértéke
maximum 50%

 

Lejárati dátum
2021. 08. 31

Elérhető támogatás mértéke
maximum 50%

 

Lejárati dátum
2021. 12. 31.

Elérhető támogatás mértéke
maximum 50%

 

napelem-palyazati-lehetosegek-2021

Összegyűjtöttük az elérhető pályázati lehetőségeket!

A Best Solar Pályázati Kiskönyvben összegyűjtöttünk minden aktuális pályázattal kapcsolatos, hivatalos információt.

Kapcsolat

info@bestsolar.hu | 06 70 603 5719
2142 Nagytarcsa, Déri Miksa u. 10/ b