fbpx
Oldal kiválasztása

Pályázati lehetőségek

Napelem telepítésére igénybevehető állami támogatások és egyéb finanszírozási formák. A pályázatok kivonatai illetve folyamatosan frissülő pályázati kiskönyvünk elérhető itt.

 

 

Hogyan segíthetünk?

A pályázás folyamata

01

Konzultáció és igényfelmérés

A folyamat minden esetben az igények pontos felmérésével kezdődik. A konzultáció során megbeszéjük, hogy mi a pályázó célkitűzése és milyen pályázat állhat rendelkezésére ennek eléréséhez.

02

Pályázati megfelelőség ellenőrzése

A pályázatíró az adatbekérő lapon szereplő adatok alapján ellenőrzi, hogy az ügyfél megfelel-e a pályazati kiírás feltételeinek, tehát beadásra kerülhet-e a pályázat.

03

Műszaki tartalom meghatározása

Meghatározásra kerül az a pontos és részletes műszaki tartalom, aminek finanszírozására az ügyfél pályázati forrást tud igénybe venni. 

04

Árajánlat

A műszaki tartalom ismeretében elkészül az árajánlat, mely alapján megköthető a feltételes szerződés.

05

Pályázatírás és pályázat beadás

Ezután a feldolgozott műszaki tartalom, feltételes árajánlat és az ügyfél igényei a pályázatíróhoz kerülnek, aki elkészíti és beadja a pályázatot.

06

Engedélyeztetés és tervezés

Sikeres pályázat esetén kezdetét az áramszolgáltatói ügyintézés veszi. Elkészülnek a csatlakozási tervek és sor kerül az áramszolgáltatói endegélyeztetésre.

07

Kivitelezés

Kollégáink a napelemrendszer nagyságától függően 1-2 munkanap alatt végeznek a teljes rendszer kivitelezésével és a helyszíni üzembehelyezéssel.

Aktuális pályázati lehetőségek

2021 júniusig esedékes állami támogatások listája

Megújuló energia használatát célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása

 GINOP 4.1.4-19

KKV ügyfelek számára kiírt pályázati lehetőséget, amelyből többek között napelemes rendszer telepítése támogatható. A kiírás alapján 55,6 milliárd forintos keret áll rendelkezésre, amelyből a tervek szerint mintegy 556-3.475 db mikro-, kis- és középvállalkozás hajthat végre önállóan napelemes, vagy akár komplex energetikai fejlesztést. A vissza nem térítendő támogatás összege minimum 1,6 millió Ft, maximum 100 millió Ft. A támogatás mértéke az elszámolható összköltség maximum 55%-a lehet.

Állattartó telepek fejlesztése

Vállalati ügyfelek számára

Állattartó telepek fejlesztését  és korszerűsítését támogató pályázat, ami megújuló energia felhasználására irányuló technológiák telepítésre  vehető igénybe. A 2 milliárd forintos támogatási keret, bármely rendszerre vonatkozóan régiótól függően 40 illetve 50% kedvezményt jelent.

Élelmiszeripari üzem fejlesztése

Vállalati ügyfelek számára

Élelmiszeripari és borászati üzemek fejlesztését támogató pályázat, ami megújuló energia felhasználására irányuló technológiák telepítésre  vehető igénybe. A 100 millió forintos támogatási keret, bármely rendszerre vonatkozóan régiótól függően 40 illetve 50% kedvezményt jelent.

Otthonfelújítási támogatás

Lakossági ügyfelek számára

Gyermekes családok számara elérhető otthonfelújítási kezdeményezést támogató pályázat, ami napelemes rendszer telepítésre is igénybe vehető. A 3 milliós támogatási keret, bármely rendszerre vonatkozóan 50% kedvezményt jelent.

részletek

A pályázatra jogosultak köre: Legalább egy gyermeket nevelő vagy gyermeket váró (betöltött 12. hét várandósság) személy vagy az azonos lakóhellyel rendelkező házastársak vagy élettársak közösen, együttes igénylőként igényelhetik, ahol a gyermek még nem töltötte be 25. életévét.

Vállalati alkalmazkodást segítő fejlesztések támogatása

GINOP Plusz -1.2.1-21.

KKV-k számára kiírásra kerülő pályázati lehetőséget, amelyből technológiafejlesztés mellett többek között napelemes rendszer telepítése is támogatható. A pályázat célja a modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása. A 200 milliárd forintos támogatási keret, bármely rendszerre vonatkozóan az elszámolható összköltség maximum 70%-a lehet, ami minimum 10 millió Ft, maximum 629,3 millió Ft-ot jelent.

Lejárati dátum

2021. június 15 – 30.

Elérhető támogatás mértéke

maximum 55%

Lejárati dátum

2021. augusztus 24

Elérhető támogatás mértéke

maximum 50%

Lejárati dátum

2021. augusztus 31

Elérhető támogatás mértéke

maximum 50%

Lejárati dátum

2021. december 31

Elérhető támogatás mértéke

maximum 50%

Lejárati dátum

2022. április 20.

Elérhető támogatás mértéke

maximum 70%

napelem-palyazati-lehetosegek-2021

Időre van szüksége, hogy jobban átgondolhassa lehetőségeit?

Töltse le  e-bookunkat, amiben összegyűjtöttünk minden aktuális pályázattal kapcsolatos, hivatalos információt.

 

 

napelem-palyazati-lehetosegek-2021

Időre van szüksége, hogy jobban átgondolhassa  lehetőségeit?

Töltse le  e-bookunkat, amiben összegyűjtöttünk minden aktuális pályázattal kapcsolatos, hivatalos információt.

 

 

Kapcsolat

info@bestsolar.hu | 06 70 603 5719
2142 Nagytarcsa, Déri Miksa u. 10/ b