kalkulator_hero.jpg
Út az optimális teljesítményhez

Hőszivattyú kalkulátor

Kalkuláld ki egyszerűen, hogy mekkora teljesítményű hőszivattyúra van szükséged!

Mindössze néhány lépés választ el attól, hogy kiderítsd, mekkora kWh teljesítményű hőszivattyú képes fenntartható módon ellátni ingatlanod energiaigényét.

01 / 04

Fűtött alapterület és belmagasság megadása

02 / 04

Ingatlan típusának kiválasztása

03 / 04

Eredmény kalkulálása

04 / 04

Kapcsolatfelvétel (opcionális)

partnerünk

Daikin klímák, hőszivattyúk

Innováció és hatékonyság, ha hűtésről, fűtésről van szó? A Daikin a jövő a jelenben, hiszen környezetkímélő klíma- és hőszivattyúrendszereik bárhonnan és bármikor irányíthatóak az intelligens technológiának köszönhetően.
Daikin_logo.png

Fenntarthatóság, terv szerint

Rólunk mondták

“Az otthonfelújítási támogatás miatt döntöttünk a napelem telepítés mellett, nagyon örülünk a döntésnek. Kiváló a rendszer, köszönjük a csapatnak!”

K. Balázs

“Az otthonfelújítási támogatás miatt döntöttünk a napelem telepítés mellett, nagyon örülünk a döntésnek. Kiváló a rendszer, köszönjük a csapatnak!”

K. Balázs

“Az otthonfelújítási támogatás miatt döntöttünk a napelem telepítés mellett, nagyon örülünk a döntésnek. Kiváló a rendszer, köszönjük a csapatnak!”

K. Balázs

Gyakran ismételt kérdések a hőszivazttyúkról

Gyakori kérdések és megnyugtató válaszok a zökkenőmentes átálláshoz.

Mennyi áram szükséges a hőszivattyú üzemeltetéséhez?

A hőszivattyú áramfogyasztása függ annak típusától, teljesítményétől, valamint attól, hogy milyen időszakban és milyen feltételek mellett használod. Általában a gyártóknál megtalálhatók a konkrét fogyasztási adatok, ezek alapján, a személyes igényeket is figyelembe véve lehetséges megbecsülni az áramszükségletet.

Mekkora hőszivattyú kell az ingatlanomhoz?

A megfelelő hőszivattyú méretezése számos tényezőtől függ, például az ingatlan méretétől, a szigetelés minőségétől, a környezeti hőmérséklettől és a felhasználási igényektől. Érdemes szakértőtől tanácsot kérni, aki segít meghatározni, hogy milyen típusú és méretű hőszivattyú lenne ideális az adott ingatlanhoz.

Napelem mellé h-tarifa kérhető?

Igényelhető h tarifa hőszivattyúhoz napelem telepítésétől függetlenül, viszont ebben az esetben nem lehet a napelem által megtermelt energiát a hőszivattyú működéséhez szükséges energiává fordítani. Ha úgy méretezzük a napelemes rendszert, hogy ellássa a hőszivattyú energiaigényét is, abban az esetben a hőszivattyú és a napelem egy tarifára csatlakozhat. Ebben az esetben nem célszerű h tarifát igényelni a hőszivattyú részére. A napelemek és a hőszivattyúk kombinálása lehetőséget teremt a megújuló energiák hatékony felhasználására. Ahhoz, hogy a rendszert optimálisan működtesd, érdemes megfontolni a hőszivattyúk és napelemek kombinálását, amelyhez érdemes szakértői segítséget kérni.

Milyen karbantartásra van szüksége a hőszivattyúnak?

A hőszivattyú rendszeres karbantartása fontos annak érdekében, hogy hatékonyan működjön és hosszú élettartamú legyen. A karbantartási feladatok közé tartozik a szűrők tisztítása, a hőcserélők ellenőrzése, a hűtőközeg szintjének ellenőrzése és szükség esetén pótlása, valamint az elektromos alkatrészek ellenőrzése. Javasolt rendszeresen szakember segítségét kérni a karbantartáshoz.

Mekkora a hőszivattyúk zajszintje?

A hőszivattyúk zajszintje függ a típustól és a teljesítménytől. Általában a gyártóknál megtalálhatók a zajszintre vonatkozó adatok. Érdemes olyan hőszivattyút választani, amely megfelel a környezeti zajszintre vonatkozó előírásoknak.

Zöld Jövő

Olvass a hőszivattyúkról

“Naprakész” hírekre és ötletekre vágysz? Akkor olvasd el érdekes cikkeinket, és nézz körül a fenntarthatóság birodalmában!

Összes cikk »

No post found!

No post found!

ajanlatkeres@bestsolar.hu