Hőszivattyús fűtés biztosítja a megfelelő hőmérsékletet a kutya és jókedvű gazdája számára
hőszivattyú

Fűtés újragondolva

hőszivattyúkról

Melegvíz és fűtés a természetből

Környezetbarát fűtési rendszerek

A hőszivattyú képes a környezetéből nyert hőenergiát hasznosítani egy épület fűtési és melegvíz-ellátási igényeinek kielégítésére. Hatékony, energiatakarékos és környezetbarát megoldás, hiszen az energia nagyrészt a környezetből kinyert hőből származik.
 A hőszivattyú rendszerrel való fűtés az energiaköltségek jelentős csökkentésével is hozzájárul a fenntartható jövőhöz. Az ideális típus kiválasztásánál érdemes figyelembe venni a környezeti feltételeket, a használati igényeket, valamint az épület energetikai jellemzőit.


 A víz-víz hőszivattyú a felszín alatti vízből szivattyúzza a hőt, míg a föld-víz hőszivattyú a talajvízből nyeri a hőenergiát. A levegő-víz hőszivattyú környezeti levegőt, míg az inverteres hőszivattyú külső hőforrást (pl. napsugárzást) hasznosít.

Daikin & Best Solar

Szövetség a zöld energiában

2023-ban kezdtük meg együttműködésünket a Daikin Hungary-vel. A megújuló energiapiac ismeretének és a Daikin kiváló hőszivattyúinak köszönhetően a zöld jövő elérhetővé vált a jelenben.
21 fokos hőmérséklet, a Daikin hőszivattyúnak köszönhetően

Daikin hőszivattyú

Monoblokk hőszivattyú

Monoblokkos Hőszivattyú

A jövő fűtési technológiája

A monoblokk hőszivattyú képes a környezeti hőt hatékonyan átalakítani a jól szigetelt régi és új építésű ingatlanokban. Mivel a kültéri egységben hermetikusan elzárva található meg a hűtőkör, nincs szükség beltéri egységre.

Fan-Coil technológia

A vállalatok klímarendszere

Radiátor? Klíma? Konvektor? Egyik sem, és mindhárom, egyszerre. A Fan-Coil rendszerek ugyanis a három rendszer előnyeit egyesítik, formatervezetten, költséghatékonyan és meglepően nagy hatásfokkal.

Fan Coil rendszerek

Hogyan működik a hőszivattyú?

Képzelj el egy „fordított” hűtőszekrényt, amely a természetben elérhető hőt – származzon az a levegőből, földből vagy vízből – képes „elcsípni” és átalakítani, hogy aztán ingatlanod fűtésére, hűtésére, vagy melegvíz-előállítására használhasd. Mindezt anélkül, hogy tüzelőanyagot égetnél, vagy nagy mennyiségű áramot használnál fel.

Energiahatékony Újítások

A hőszivattyú telepítés folyamata

01 / 04

A helyszín megtekintése:

A hőszivattyú telepítési helyszínénél megvizsgáljuk, hogy megfelelően fog-e működni a hőszivattyú rendszer.

02 / 04

Tervezés és méretezés:

A hőszivattyú rendszer tervezését szakértőnk a fűtési igény, a rendelkezésre álló hely és a környezeti feltételek figyelembe vételével végzi el.

03 / 04

A hőszivattyú telepítése:

A hőszivattyú telepítése során szakértőnk a helyszínen összeszereli és beüzemeli az új rendszert.

04 / 04

Tesztelés és ellenőrzés:

A hőszivattyú telepítést követően a szakember ellenőrzi a rendszer működését, és megvizsgálja, hogy minden megfelelően működik-e.

Kalkulátor

Hőszivattyú
Jókedvű pár örül otthon a hatékony hőszivattyús megoldásnak

Mekkora teljesítményű hőszivattyúra van szükséged?

Mindössze néhány lépés választ el attól, hogy kiderítsd, mekkora kWh teljesítményű hőszivattyú képes fenntartható módon ellátni ingatlanod energiaigényét.

Számoljunk együtt »

partnerünk

Daikin klímák, hőszivattyúk

Innováció és hatékonyság, ha hűtésről, fűtésről van szó? A Daikin a jövő a jelenben, hiszen környezetkímélő klíma- és hőszivattyúrendszereik bárhonnan és bármikor irányíthatóak az intelligens technológiának köszönhetően.
Daikin_logo.png

Fenntarthatóság, terv szerint

Rólunk mondták

“Az otthonfelújítási támogatás miatt döntöttünk a napelem telepítés mellett, nagyon örülünk a döntésnek. Kiváló a rendszer, köszönjük a csapatnak!”

K. Balázs

“Az otthonfelújítási támogatás miatt döntöttünk a napelem telepítés mellett, nagyon örülünk a döntésnek. Kiváló a rendszer, köszönjük a csapatnak!”

K. Balázs

“Az otthonfelújítási támogatás miatt döntöttünk a napelem telepítés mellett, nagyon örülünk a döntésnek. Kiváló a rendszer, köszönjük a csapatnak!”

K. Balázs

Gyakran ismételt kérdések a hőszivazttyúkról

Gyakori kérdések és megnyugtató válaszok a zökkenőmentes átálláshoz.

Mennyi áram szükséges a hőszivattyú üzemeltetéséhez?

A hőszivattyú áramfogyasztása függ annak típusától, teljesítményétől, valamint attól, hogy milyen időszakban és milyen feltételek mellett használod. Általában a gyártóknál megtalálhatók a konkrét fogyasztási adatok, ezek alapján, a személyes igényeket is figyelembe véve lehetséges megbecsülni az áramszükségletet.

Mekkora hőszivattyú kell az ingatlanomhoz?

A megfelelő hőszivattyú méretezése számos tényezőtől függ, például az ingatlan méretétől, a szigetelés minőségétől, a környezeti hőmérséklettől és a felhasználási igényektől. Érdemes szakértőtől tanácsot kérni, aki segít meghatározni, hogy milyen típusú és méretű hőszivattyú lenne ideális az adott ingatlanhoz.

Napelem mellé h-tarifa kérhető?

Igényelhető h tarifa hőszivattyúhoz napelem telepítésétől függetlenül, viszont ebben az esetben nem lehet a napelem által megtermelt energiát a hőszivattyú működéséhez szükséges energiává fordítani. Ha úgy méretezzük a napelemes rendszert, hogy ellássa a hőszivattyú energiaigényét is, abban az esetben a hőszivattyú és a napelem egy tarifára csatlakozhat. Ebben az esetben nem célszerű h tarifát igényelni a hőszivattyú részére. A napelemek és a hőszivattyúk kombinálása lehetőséget teremt a megújuló energiák hatékony felhasználására. Ahhoz, hogy a rendszert optimálisan működtesd, érdemes megfontolni a hőszivattyúk és napelemek kombinálását, amelyhez érdemes szakértői segítséget kérni.

Milyen karbantartásra van szüksége a hőszivattyúnak?

A hőszivattyú rendszeres karbantartása fontos annak érdekében, hogy hatékonyan működjön és hosszú élettartamú legyen. A karbantartási feladatok közé tartozik a szűrők tisztítása, a hőcserélők ellenőrzése, a hűtőközeg szintjének ellenőrzése és szükség esetén pótlása, valamint az elektromos alkatrészek ellenőrzése. Javasolt rendszeresen szakember segítségét kérni a karbantartáshoz.

Mekkora a hőszivattyúk zajszintje?

A hőszivattyúk zajszintje függ a típustól és a teljesítménytől. Általában a gyártóknál megtalálhatók a zajszintre vonatkozó adatok. Érdemes olyan hőszivattyút választani, amely megfelel a környezeti zajszintre vonatkozó előírásoknak.

Zöld Jövő

Olvass a hőszivattyúkról

“Naprakész” hírekre és ötletekre vágysz? Akkor olvasd el érdekes cikkeinket, és nézz körül a fenntarthatóság birodalmában!

Összes cikk »

No post found!

No post found!

ajanlatkeres@bestsolar.hu