kombi_rendszer_hero.jpg
Egységes energiaforrás

Kombinált rendszerek

kombinált hatékonyság

A kombinált rendszerek működése

01 / 04

Napsütés

A rendszer alapja a napenergia: ennek felhasználásával a hőszivattyú rendszer is megújuló forrásból működhet.

02 / 04

Energiatermelés

A napelemek által előállított elektromos energia táplálja a hőszivattyút, így biztosítva a fűtési és hűtési rendszer működését.

03 / 04

Napelemrendszer

A napelemek hatékonyan konvertálják a napenergiát, biztosítva ezzel a megújuló és költséghatékony elektromos energiaellátást.

04 / 04

Hőszivattyú

Ha a hőszivattyút napelemekkel táplálják, kevesebb vagy nulla hálózati energia szükséges a működéséhez.

Mi történik?

napfényből elektromosság

Napelemes energiaátalakítás

A napelemek által termelt energia nemcsak a háztartási eszközök, hanem a hőszivattyú működését is biztosítja. Ezzel a kombinációval a ház fűtését és hűtését is napenergiából oldhatod meg: ez egyrészt jelentős költségmegtakarítást jelent számodra, másrészt fenntartható, zöld megoldás otthonodnak.

hűtés-fűtés a nap erejével

Hőszivattyú és napenergia

A napelemek és a hőszivattyú kombinált rendszerével jelentősen csökkenthető a háztartás külső energiaforrásoktól való függősége, esetenként pedig akár teljesen önfenntartóvá is válhat. A hőszivattyúk hatékonyan képesek hőt mozgatni egyik helyről a másikra: ha ezt a rendszert napelemekkel táplálják, az tovább növeli az összhatékonyságot, mivel kevesebb vagy nulla hálózati energia szükséges a működéséhez.

Nappali fedezet

Ezzel az opcióval megvalósítható, hogy a hőszivattyúd csak akkor dolgozzon, amikor süt a nap, így a nap közbeni hűtéshez vagy fűtéshez szükséges energiát megújuló napenergiából fedezheted.

Éjjel-nappali fedezet

Napelem rendszer Hőszívattyú rendszer Energiatároló rendszer Ebben az esetben a nap 24 órájában felhasználhatóvá válik a napenergia otthonunkban, ezáltal lényegesen csökkenthető a hálózatból történő energiavásárlás igénye.

SZAKÉRTŐI HÍREK & TIPPEK

Best Solar Blog

“Naprakész” hírekre és ötletekre vágysz? Akkor olvasd el érdekes cikkeinket, és nézz körül a fenntarthatóság birodalmában!

Összes cikk »

No post found!

No post found!

ajanlatkeres@bestsolar.hu